Netflix Mühendisi Nezih Yiğitbaşı’dan Big Data Webineri

Netflix on-demand video streaming alanında dünyadaki en büyük firmalardan biridir ve şu anda 40+ ülkede yaklaşık 53 milyon abonesi bulunmaktadir. Çok karmaşık bir altyapı üzerinde çalışan bu sistemin en önemli bileşenlerinden biri de Amazon EC2 üzerinde çalışan büyük veri altyapısıdır.

netflix-webiner-logo

Bu konuşmada Netflix’in Big Data Platform takımı olarak büyük veri altyapısında yaptığımız çalışmalara veproductionda kullandığımız neredeyse tamamı açık kaynak kodlu olan sistemlerin detaylarına değinilecektir.

Konu Başlıkları

  • Hadoop 2
  • Presto
  • Pig sistemleri
  • Parquet dosya formatı
  • Netflix Genie
  • Netflix Inviso

Konuşmacı

nezih-yigitbasi

Nezih Yiğitbaşı 2006 yılında ITU Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da Telenity ve Argela firmalarında yazılım mühendisi olarak kariyerine başlamıştır. Dağıtık sistemlere olan ilgisi sonucu 2008-2012 yılları arasında Hollanda’da bulunan Delft Teknik Üniversitesi’nde (TUDelft) Dağıtık sistemler konusunda doktora çalışmalarını yapmıştır. Doktoradan sonra ise Amerika’da ilk olarak Intel’de Big Data Analytics takımında çalışmaya başlamıştır.

Nezih Yiğitbaşı şu anda Silikon Vadisi’nde bulunan Netflix firmasının Big Data Platform takımında kıdemli yazılım mühendisi olarak çalışmakta ve zamanının önemli bir kısmında açik kaynak kodlu olan çesitli büyük veri projelerine katkıda bulunmaktadır.

Etkinlik takvimi

Tarih: 6 Ocak 2015 Salı

Saat: 20:00 – 21:00

Kayıt için: http://kodcu.com/2014/12/netflix-muhendisi-nezih-yigitbasidan-big-data-webineri/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir