Kubernetes Workshop – Basics to Advanced

Kubernetes (k8s) Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir konteyner yönetim platformudur. Basit bir bilgisayardan çok düğümlü sunucu kümelerine, şirket içi sunuculardan herkese açık bulut platformlara kadar çok çeşitli ortamlarda çalışabilmektedir. DevOps kültürünüze katkı sunacak Kubernetes, yazılım uygulamalarınızın gerçek veya test ortamlarında çalışmaya hazır hale getirilmesi, ölçeklenmesi ve yönetilmesi konusunda size aşağıdaki eşsiz faydaları sağlar:

  • Uygulamalarınızı hızlı ve öngörülebilir şekilde canlıya alınmasını sağlar
  • Uygulamalarınız çalışır haldeyken ölçekleyebilmenize imkan verir
  • Uygulamalarınız çalışır haldeyken yeni özelliklerini kusursuz biçimde eklemenizi sağlar
  • Sadece ihtiyaç duyulan donanım kaynaklarını kullanarak kaynak tüketiminde verimi artırır.
  • Çoklu Docker konteynerlerin yönetilmesinde fayda sağlar

Bu atölye çalışmasında konteyner yönetimi ve Kubernetes’in önemli kavramları olan podlar, servisler ve replication controller yapıları üzerinde durulacaktır.

Google Container Engine üzerinde çalışan konteyner kümeleri kurmak ve yönetmek için ise Kubernetes’in kubectl komut aracını kullanacağız. Zaman kalması durumunda ise daha gelişmiş özelliklere deployment, replica set ve health check gibi göz atacağız.

Atölye çalışması sonunda, Kubernetes kavramlarını kavramış ve Google Cloud üzerinde konteyner kümelerinizi kurabiliyor olacaksınız.

Konuşmacı

Mete Atamel

Google’da Developer Advocate olarak çalışan Mete Atamel, Google Cloud Platform’un öğretilmesi, yayılması ve yazılım geliştiricilerin bu konuda desteklenmesi için topluluk faaliyetleri sürdürmektedir. Google’dan önce Microsoft, Skype, Adobe, EMC ve Nokia gibi global ölçekli firmalarda web, mobil ve bulut teknolojileri alanlarında Yazılım Mühendisi olarak çalışmıştır.

 

Mekan
KWORKS Girişimcilik Merkezi
19 Mayıs Mahallesi.
Golden Plaza 1st Floor
Şişli 34360
Istanbul / Turkey

http://kworks.ku.edu.tr/contact/

Tarih & Zaman

29 Eylül, 19:00 – 21:30 arası

Workshop Gereklilikleri

Katılımcıların kendi dizüstü bilgisayarı ile katılım sağlaması gerekmektedir. Etkinlik sırasında ihtiyaç duyulacak 2-3 gün geçerli Google Cloud hesapları paylaşılacaktır fakat atölye sonrasında aynı hesapla devam etmek isteyen katılımcılara kendileri için bir Google Cloud hesabı açmaları önerilmektedir.

Ücretsiz Kayıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir