Java 10 and Beyond – Webiner

Çiçeği burnunda Java 9 yeni yayınlanmış iken Open JDK ekibi yeni gelecek Java sürümü için çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Özellikle Brian Goetz, Mark Reinhold ve Simon Ritter gibi Java dil ve platform uzmanlarının öncülüğü ile geliştirilen Java 10, birbirinden önemli özelliği Java severlere sunuyor.

Önümüzdeki Java 10 etkinliğinde, JSR 383 kapsamında standart kabul edilen yeni özellikleri ve diğer kuyrukta bekleyen önemli dil özelliklerini önceden öğrenebilir ve Java platformunun geleceğine ortak olabilirsiniz.

Konular:

Project Valhalla

İşimiz datayı işlemek, analiz etmek ve anlamlandırmak fakat; Veri yoğun işlerde Garbage Collector’ün de devrede oluşu ve  boxing-unboxing işlerinin masraflı oluşu performans açısından bir ayak bağı oluşturuyor. Valhalla projesi bu konulara yanıt arıyor.

Project Graal

Graal, diğer adıyla Graal VM, Java platformuna yeni bir JIT derleyici getiriyor. Graal VM, Truffle framework ile tasarlanan yazılım dillerini yüksek performans ile çalıştırmayı vaad ediyor. Graal VM şu anda Ruby, Python, JavaScript ve R dillerini detekliyor. Kendi programlama dillerinizi geliştirmeye de imkan veriyor.

Kamu notu 1: Graal projesi İsviçre ve Avusturya’da bulunan Oracle laboratuvarlarında geliştiriliyor. Türkiye’de ise Oracle sadece pazarlama odaklı çalışıyor.

Project Amber

ve diğer özellikler.

Üyelerimizden 2 kişiye Kubernetes in Action kitabı hediye edilecektir.

Yayıncı sponsorumuz Manning’e teşekkürü borç biliriz.

Tarih ve saat:
26 Nisan Perşembe, 21:00 – 22:30

Konuşmacı:


Rahman Usta
Senior Software Developer
@Luxoft Poland

Kamu notu 2: Etkinlik ücretsizdir. Java namını kullanan ve yalnızca ticari kaygı güden konferanslara katılma gibi bir ön şartı bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir